Žemlová nádivka s mandlemi
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 777 kcal
 - Sacharidy 47 g
 - Tuky 56 g
 - Sodík 546 mg
 - Bílkoviny 23 g
 - Uhlovodany 4 g
 - Cholesterol 315.9 mg
 - Draslík 153.9 mg
 - Vláknina 114.3 mg
 - Vitamín A 114.3 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 1.9 mg
 - Vitamín E 0.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 35.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Žemle nakrájíme na kostičky a vložíme do mísy.
 - 
                                2
Slaninu pokrájíme na kostičky, necháme rozpustit. Přidáme máslo, když se tuk zaškvíří, vlijeme jej do mléka. Přidáme sůl, vejce, nasekanou petržel, plátky mandlí a na špičku nože muškátového květu. Vše dobře rozkvedláme a vlijeme do mísy na nakrájené žemle. Nádivku necháme 30 minut stát, jen občas obrátíme spodní vrstvu nahoru.
 - 
                                3
Pokud bude nádivka řídká, přisypeme trochu strouhanky, pokud bude suchá, přilijeme trochu mléka.