Masová paštika
Suroviny
- 250 g Žampiony čerstvé
 - 300 g Vepřová plec
 - 400 g Telecí plec
 - 250 g Mrkev kořen
 - 25 g Pistácie
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 ks Cibule
 - 1 ks Vejce slepičí
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 0.17 polévková lžíce Máslo čerstvé
 - 5 polévková lžíce Strouhanka
 - 2 polévková lžíce Petržel - nať
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 446 kcal
 - Sacharidy 17 g
 - Tuky 168 g
 - Sodík 441 mg
 - Bílkoviny 39 g
 - Uhlovodany 12 g
 - Cholesterol 201.6 mg
 - Draslík 876.9 mg
 - Vláknina 7915.8 mg
 - Vitamín A 7915.8 mg
 - Vitamín B6 0.9 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 7.7 mg
 - Vitamín E 0.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 4.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Oloupanou cibuli nasekáme a necháme zesklovatět na másle. Přidáme očištěné, na kousky nakrájené žampiony a opékáme asi 5 minut.
 - 
                                2
Oloupanou mrkev pokrájíme na kostičky a povaříme 2 minuty v osolené vodě. Scedíme a propláchneme studenou vodou.
 - 
                                3
Omyté vepřové i telecí maso jemně umeleme, promícháme se strouhankou, vejcem, nasekanými pistáciemi, mrkví a rozsekanou petrželkou. Směs osolíme, opepříme a urovnáme do vymaštěné paštikové formy (nebo pekáče). Chladíme asi hodinu.
 - 
                                4
Pekáč vložíme na spodní příčku trouby, paštiku pečeme při 200 stupních Celsia asi 50 minut. Troubu vypneme a pokrm necháme ještě 15 minut dojít.
 - 
                                5
Hotovou paštiku vyklopíme na plochou mísu a nakrájíme na porce.
 - 
                                6
Podáváme s bílým chlebem a hlávkovým salátem.