Mleté maso v zeleninové pánvi
Suroviny
- 400 g Vepřové maso mleté
 - 150 g Zakysaná smetana
 - 600 g Zelí hlávkové bílé
 - 250 g Mrkev kořen
 - 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 kávová lžička Pepř 4 barev
 - 1 ks Cibule
 - 1 ks Vejce slepičí
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 2 polévková lžíce Tvaroh jemný
 - 3 polévková lžíce Olej rostlinný
 - 2 polévková lžíce Jíška instantní
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 507 kcal
 - Sacharidy 19 g
 - Tuky 180 g
 - Sodík 328 mg
 - Bílkoviny 26 g
 - Uhlovodany 14 g
 - Cholesterol 152.6 mg
 - Draslík 657.1 mg
 - Vláknina 12339.2 mg
 - Vitamín A 12339.2 mg
 - Vitamín B6 0.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 58 mg
 - Vitamín E 1.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Mleté maso propracujeme s oloupanou, nasekanou cibulí, tvarohem, vejcem a mletou paprikou. Směs osolíme, opepříme a vytvarujeme z ní malé kuličky. Opékáme je po všech stranách na rozehřátém oleji asi 10 minut a vyjmeme.
 - 
                                2
Do pánve s olejem vložíme oloupanou, na plátky nakrájenou mrkev a omyté zelí nakrájené na nudličky. Podlijeme 125ml vody a dusíme na mírném ohni asi 10 minut. Přidáme zakysanou smetanu, vmícháme jíšku a vše povaříme. Podle chuti osolíme a opepříme, přidáme masové kuličky a jen prohřejeme.
 - 
                                3
Pokrm podáváme posypaný kuličkami barevného pepře.