Mleté maso v zeleninové pánvi
Suroviny
- 400 g Vepřové maso mleté
- 150 g Zakysaná smetana
- 600 g Zelí hlávkové bílé
- 250 g Mrkev kořen
- 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Pepř 4 barev
- 1 ks Cibule
- 1 ks Vejce slepičí
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 polévková lžíce Tvaroh jemný
- 3 polévková lžíce Olej rostlinný
- 2 polévková lžíce Jíška instantní
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 507 kcal
- Sacharidy 19 g
- Tuky 180 g
- Sodík 328 mg
- Bílkoviny 26 g
- Uhlovodany 14 g
- Cholesterol 152.6 mg
- Draslík 657.1 mg
- Vláknina 12339.2 mg
- Vitamín A 12339.2 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 58 mg
- Vitamín E 1.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Mleté maso propracujeme s oloupanou, nasekanou cibulí, tvarohem, vejcem a mletou paprikou. Směs osolíme, opepříme a vytvarujeme z ní malé kuličky. Opékáme je po všech stranách na rozehřátém oleji asi 10 minut a vyjmeme.
-
2
Do pánve s olejem vložíme oloupanou, na plátky nakrájenou mrkev a omyté zelí nakrájené na nudličky. Podlijeme 125ml vody a dusíme na mírném ohni asi 10 minut. Přidáme zakysanou smetanu, vmícháme jíšku a vše povaříme. Podle chuti osolíme a opepříme, přidáme masové kuličky a jen prohřejeme.
-
3
Pokrm podáváme posypaný kuličkami barevného pepře.