Mleté maso v zeleninové pánvi

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Vepřové maso mleté
  • 150 g Zakysaná smetana
  • 600 g Zelí hlávkové bílé
  • 250 g Mrkev kořen
  • 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř 4 barev
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 polévková lžíce Tvaroh jemný
  • 3 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 2 polévková lžíce Jíška instantní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 507 kcal
  • Sacharidy 19 g
  • Tuky 180 g
  • Sodík 328 mg
  • Bílkoviny 26 g
  • Uhlovodany 14 g
  • Cholesterol 152.6 mg
  • Draslík 657.1 mg
  • Vláknina 12339.2 mg
  • Vitamín A 12339.2 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 58 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mleté maso propracujeme s oloupanou, nasekanou cibulí, tvarohem, vejcem a mletou paprikou. Směs osolíme, opepříme a vytvarujeme z ní malé kuličky. Opékáme je po všech stranách na rozehřátém oleji asi 10 minut a vyjmeme.

  • 2

    Do pánve s olejem vložíme oloupanou, na plátky nakrájenou mrkev a omyté zelí nakrájené na nudličky. Podlijeme 125ml vody a dusíme na mírném ohni asi 10 minut. Přidáme zakysanou smetanu, vmícháme jíšku a vše povaříme. Podle chuti osolíme a opepříme, přidáme masové kuličky a jen prohřejeme.

  • 3

    Pokrm podáváme posypaný kuličkami barevného pepře.

Komentáře k receptu