Cibule jako zeleninová příloha

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 750 g Cibule
  • 200 ml Jogurt bílý
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Cukr krupice
  • 4 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 1 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • 1.5 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 172 kcal
  • Sacharidy 21 g
  • Tuky 8 g
  • Sodík 227 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 21 g
  • Cholesterol 7.2 mg
  • Draslík 376.3 mg
  • Vláknina 6630 mg
  • Vitamín A 6630 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 17.9 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli oloupeme, nakrájíme na čtvrtky a krátce podusíme na oleji. Osolíme, opepříme, ochutíme octem a špetkou cukru, pod pokličkou dusíme do měkka.

  • 2

    Jogurt rozšleháme s moukou, vlijeme k měkké cibuli a krátce povaříme. Před podáváním přisypeme nasekanou petrželku.

  • 3

    Podáváme jako přílohu k masu nebo k rybám s bramborami nebo bramborovou kaší.

Komentáře k receptu