Těstovinové halušky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 509 kcal
 - Sacharidy 79 g
 - Tuky 14 g
 - Sodík 235 mg
 - Bílkoviny 14 g
 - Uhlovodany 1 g
 - Cholesterol 83.8 mg
 - Draslík 145.7 mg
 - Vláknina 4855 mg
 - Vitamín A 4855 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 15.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Vejce rozšleháme v mléce, přidáme mouku se solí a kypřicím práškem a vymícháme hladké těsto.
 - 
                                2
Těsto protlačíme sítem na halušky do vroucí osolené vody. Halušky vaříme asi 5 minut, vyjmeme je a přendáme do studené vody. Před podáváním halušky prohřejeme na rozpuštěném másle.