Polévka bramborová pažitková
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 82 kcal
 - Sacharidy 9 g
 - Tuky 4 g
 - Sodík 172 mg
 - Bílkoviny 3 g
 - Uhlovodany 8 g
 - Cholesterol 78.4 mg
 - Draslík 278 mg
 - Vláknina 3320 mg
 - Vitamín A 3320 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 8.7 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 4.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Brambory oloupeme, nakrájíme na malé kostky, uvaříme v osolené vodě do měkka a scedíme. Odvar si slijeme do jiné nádoby.
 - 
                                2
Brambory si rozmělníme na kaši, přidáme máslo, přilejeme polovinu mléka i odvar z brambor a zahřejeme k bodu varu.
 - 
                                3
Poté polévku odstavíme, přilijeme žloutek rozkvedlaný ve zbylém mléce a posypeme jemně nasekanou pažitkou.