Štika v bramboráku
Suroviny
- 600 g Štika obecná
 - 200 ml Olej rostlinný
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 4 ks Brambory
 - 1 ks Vejce slepičí
 - 1 špetka Majoránka
 - 4 stroužek Česnek
 - 4 polévková lžíce Mléko polotučné
 - 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
 - 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hrubá
 - 2 polévková lžíce Citronová šťáva
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 402 kcal
 - Sacharidy 9 g
 - Tuky 35 g
 - Sodík 149 mg
 - Bílkoviny 14 g
 - Uhlovodany 8 g
 - Cholesterol 81.3 mg
 - Draslík 249.6 mg
 - Vláknina 2911.4 mg
 - Vitamín A 2911.4 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 8.1 mg
 - Vitamín E 3.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Omyté a osušené porce štiky pokapeme citronovou šťávou a necháme asi 30 minut odležet.
 - 
                                2
Oloupané brambory jemně nastrouháme a v míse smícháme s vejcem, majoránkou, prolisovaným česnekem, mlékem, hrubou moukou a solí. Vypracujeme husté těsto.
 - 
                                3
Porce štiky nakrájíme na stejné kousky, osolíme, obalíme v hladké mouce a bramborákovém těstu.
 - 
                                4
Smažíme po obou stranách na pánvi na rozehřátém oleji.
 - 
                                5
Můžeme podávat se zeleninovým salátem.