Bramborový paprikáš
Suroviny
- 800 g Brambory
- 150 g Rajčata
- 10 g Sůl
- 5 g Kmín drcený
- 20 g Paprika mletá sladká
- 150 g Paprika zelená
- 50 g Petržel kudrnka
- 30 g Mouka pšeničná hladká
- 60 g Sádlo vepřové škvařené
- 1 ks Cibule
- 2 stroužek Česnek
- 2 dl Smetana 12% (konzumní)
- 3 dl Voda pitná
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 251 kcal
- Sacharidy 29 g
- Tuky 15 g
- Sodík 671 mg
- Bílkoviny 7 g
- Uhlovodany 24 g
- Cholesterol 13.3 mg
- Draslík 824 mg
- Vláknina 11971.7 mg
- Vitamín A 11971.7 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 53.7 mg
- Vitamín E 1.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 39.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na sádle osmažíme cibuli nadrobno, zasypeme paprikou, necháme zpěnit. Podlijeme vodou, přidáme na kostky nakrájené brambory, osolíme a zakryté dusíme přibližně 10 minut. Vsypememe prolisovaný česnek, kmín, nakrájenou papriku a rajčata, vše dusíme, až jsou brambory měkké, podle potřeby mírně podléváme. Vlijeme smetanu, smíchanou s moukou, povaříme do zhoustnutí. Podáváme posypané nasekanou petrželkou.