Vafle se šlehačkou a čokoládou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 30 g Máslo čerstvé
  • 250 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 200 g Smetana 33% (šlehačka)
  • 40 g Cukr krupice
  • 20 g Cukr vanilka
  • 13 g Kypřicí prášek do pečiva
  • 150 g Poleva čokoládová
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 4 dl Mléko plnotučné
  • 0.29 dl Olej slunečnicový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 799 kcal
  • Sacharidy 92 g
  • Tuky 43 g
  • Sodík 92 mg
  • Bílkoviny 14 g
  • Uhlovodany 40 g
  • Cholesterol 135.3 mg
  • Draslík 421.4 mg
  • Vláknina 4755.5 mg
  • Vitamín A 4755.5 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 3.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 630.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Smetanu vlijeme do vhodné nádoby, přidáme vanilkový cukr, vyšleháme tuhou šlehačku. Máslo vložíme do malé skleněné misky a poté do mikrovlnné trouby, kde ho roztopíme. Necháme ochladnout.

  • 2

    Mouku spolu s kypřicím práškem prosejeme do misky, přidáme cukr, rozklepneme vejce, vlijeme teplé máslo a všechny suroviny šleháme do hladké hmoty, kterou odložíme na 5 minut odpočinout.

  • 3

    Vaflovač potřeme trochou oleje, rozehřejeme, naběračkou nalijeme dostatečné množství těsta, vafli opečme dozlatova. V pečení pokračujeme, dokud nedojde těsto. Hotové vafle udržujeme do servírování teplé.

  • 4

    Podle porci vafle rozdělíme na talíře, polijeme čokoládovou polevou, nastříkáme připravenou šlehačkou a podáváme.

Komentáře k receptu