Mleté biftečky s hořčicí

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Vepřový výřez
  • 200 g Hovězí výřez
  • 10 ml Olej rostlinný
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 4 ks Rohlíky bílé
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 2 polévková lžíce Hořčice plnotučná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 412 kcal
  • Sacharidy 28 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 271 mg
  • Bílkoviny 28 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 251 mg
  • Draslík 235.1 mg
  • Vláknina 4690.8 mg
  • Vitamín A 4690.8 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.9 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté hovězí a vepřové maso nakrájíme na kousky a umeleme. V míse smícháme s oloupanou, jemně nasekanou cibulí, se žloutky, solí a pepřem. Vše dobře promícháme.

  • 2

    Ze směsi tvarujeme menší ploché placičky. Obalíme je v hladké mouce a na pánvi na rozehřátém oleji zprudka opečeme po obou stranách.

  • 3

    Hotové biftečky na talířířch potřeme hořčicí.

  • 4

    Podáváme s čerstvým bílým pečivem.

Komentáře k receptu