Kančí guláš s celerem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 110 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 1000 g Kančí maso
  • 400 g Cibule
  • 80 g Sádlo škvařené
  • 5 g Kmín drcený
  • 25 g Chléb konzumní
  • 8 g Sůl
  • 2 g Pepř černý mletý
  • 600 g Brambory vařené
  • 15 g Feferony
  • 200 g Celer bulvový
  • 60 ml Rum
  • 200 ml Víno červené
  • 1400 ml Vývar z hovězích kostí
  • 200 ml Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 601 kcal
  • Sacharidy 33 g
  • Tuky 26 g
  • Sodík 1612 mg
  • Bílkoviny 48 g
  • Uhlovodany 31 g
  • Cholesterol 24.6 mg
  • Draslík 1517.1 mg
  • Vláknina 7760 mg
  • Vitamín A 7760 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 17 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kančí přední maso nakrájíme na kostky, polovinu cibule nadrobno, polovinu na plátky a rozebereme na kroužky, očištěný celer nastrouháme nahrubo, kůrku tvrdšího chleba nastrouháme.

  • 2

    V hrnci roztavíme sádlo a osmahneme na něm drobnou cibuli s celerem. Přisypeme kostky masa, osolíme, opepříme, okmínujeme, podlijeme červeným vínem, rumem a dusíme doměkka. Občas podlijeme vodou, ale jen tolik, aby se guláš nepřipaloval. Štávu vysmahneme na tuk, přisypeme strouhaný chléb, orestujeme, zalijeme vývarem z kostí, ochutíme malým kouskem feferonky a dodusíme.

  • 3

    Guláš rozdělíme na talíře, doplníme vařeným bramborem a posypeme kroužky cibule.

Komentáře k receptu