Kančí guláš s perníkem
Suroviny
- 200 g Cibule
 - 1000 g Kančí maso
 - 600 g Těstoviny vařené (průměr)
 - 20 g Sůl
 - 2 g Pepř černý mletý
 - 3 g Majoránka
 - 150 g Sádlo škvařené
 - 2 g Bobkový list
 - 200 g Houby čerstvé
 - 3 g Nové koření celé
 - 4 g Jalovec
 - 5 g Zázvor celý
 - 20 g Paprika mletá sladká
 - 3 g Pepř černý celý
 - 100 g Perník
 - 80 g Protlak rajčatový
 - 1300 ml Vývar z hovězích kostí
 - 40 ml Ocet vinný
 - 50 ml Rum
 - 4 stroužek Česnek
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 786 kcal
 - Sacharidy 53 g
 - Tuky 39 g
 - Sodík 2073 mg
 - Bílkoviny 53 g
 - Uhlovodany 37 g
 - Cholesterol 68.1 mg
 - Draslík 1219.7 mg
 - Vláknina 7036 mg
 - Vitamín A 7036 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 6.6 mg
 - Vitamín E 1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 4.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Kančí maso odblaníme a necháme vcelku. Celý pepř, nové koření, zázvor, jalovec a bobkový list umeleme, smícháme se solí (cca 3 lžičky) a mletou sladkou paprikou, maso potřeme octem a obalíme ve směsi koření. Necháme uležet několik hodin. Oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno, houby na plátky, česnek prolisujeme a perník nastrouháme. Maso otřeme a nakrájíme na kostky.
 - 
                                2
V hrnci na sádle zpěníme cibuli, přisypeme kostky masa, osmahneme, podlijeme vývarem a dusíme aspoň hodinu. Nyní přidáme houby, česnek, rajčatový protlak, zahustíme strouhaným perníkem, ochutíme rumem, solí, pepřem, ovoníme majoránkou a dodusíme.
 - 
                                3
Guláš rozdělíme na talíře a doplníme vařenými těstovinami.