Šolet s pohankou a fazolemi
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 819 kcal
 - Sacharidy 50 g
 - Tuky 33 g
 - Sodík 323 mg
 - Bílkoviny 84 g
 - Uhlovodany 29 g
 - Cholesterol 193.3 mg
 - Draslík 270.1 mg
 - Vláknina 8830.8 mg
 - Vitamín A 8830.8 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 13 mg
 - Vitamín E 7.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 8.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
V hrnci převaříme vodu, necháme ji vychladnout, vysypeme do ní fazole a necháme je celou noc namočené.
 - 
                                2
Umyté maso nakrájíme na velké kusy, které osolíme a opepříme. V hrnci rozpálíme olej, přidáme drobně nakrájenou cibuli a na oleji a cibuli opečeme maso z obou stran. Maso posypeme mletou paprikou, přisypeme fazole, zalijeme vodou a pod poklicí vaříme přibližně 120 minut doměkka. Před dokončením vaření vmícháme do jídla uvařenou pohanku, posypeme nasekanou petrželovou natí, zamícháme, opět hrnec přiklopíme poklicí, vložíme ho do teplé trouby a udržujeme teplé až do podávání.