Hlávkový salát se slaninou a vejci
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 148 kcal
 - Sacharidy 4 g
 - Tuky 11 g
 - Sodík 228 mg
 - Bílkoviny 10 g
 - Uhlovodany 1 g
 - Cholesterol 252.1 mg
 - Draslík 99.5 mg
 - Vláknina 2919.8 mg
 - Vitamín A 2919.8 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0 mg
 - Vitamín E 0.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Salát omyjeme, osušíme a nakrájíme na menší kousky.
 - 
                                2
Rozdělíme do misek a přelijeme nálevem z vody, soli, cukru, octa a pepře.
 - 
                                3
Slaninu nakrájíme na kostičky, rozškvaříme a necháme prochladnout.
 - 
                                4
Nakonec salát přelijeme slaninou a ozdobíme čtvrtkami vajec.
 - 
                                5
Ihned podáváme.