Zavařenina ze slív se slivovicí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 229 kcal
 - Sacharidy 53 g
 - Tuky 0 g
 - Sodík 9 mg
 - Bílkoviny 2 g
 - Uhlovodany 53 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 657 mg
 - Vláknina 9766 mg
 - Vitamín A 9766 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0.9 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Omyté, rozpůlené a vypeckované slívy nakrájíme na dílky. Smícháme s želírovacím cukrem 3plus1, suchým červeným vínem, citronovou šťávou a alespoň 12 hodin necháme v klidu. Po 12 hodinách přivedeme k varu a na silném ohni vaříme asi 4 minuty (podle návodu na obalu); tato směs někdy želíruje až po 5 minutách, proto je nutné provést želírovací zkoušku.
 - 
                                2
Před koncem doby vaření přilijeme a vmícháme slivovici. Ihned plníme do sklenic vypláchnutých horkou vodou a dobře uzavřeme.