Koláč z kynutého těsta s borůvkami a drobenkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1039 kcal
 - Sacharidy 174 g
 - Tuky 30 g
 - Sodík 260 mg
 - Bílkoviny 23 g
 - Uhlovodany 80 g
 - Cholesterol 104.8 mg
 - Draslík 272.8 mg
 - Vláknina 8150 mg
 - Vitamín A 8150 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 12.1 mg
 - Vitamín E 0.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 34.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Borůvky pečlivě přebereme, v cedníku je důkladně propláchneme studenou vodou a necháme okapat.
 - 
                                2
Z poloviny másla, moučkového cukru, jednoho balíčku vanilkového cukru a polohrubé mouky v misce připravíme drobenku.
 - 
                                3
Do hrnku rozdrobíme 20 g droždí, přidáme krupicový cukr a 1,5 dl mléka, promícháme a kvásek necháme přikrytý utěrkou na teplém místě 15 minut kynout.
 - 
                                4
Do velké mísy smícháme hladkou mouku, sůl, jeden balíček vanilkového cukru a vajíčko, přidáme kvásek, zbylé mléko a rozpuštěnou zbývající polovinu másla. Vypracujeme hladké těsto, které necháme 30 minut na teplém místě vykynout.
 - 
                                5
Vykynuté těsto rozválíme na plech s pečicím papírem a posypeme borůvkami a drobenkou.
 - 
                                6
Koláč pečeme přibližně 30 minut v troubě předehřáté na 180 stupňů.