Šumavský trhanec

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Mandle
  • 100 g Máslo čerstvé
  • 5 g Kypřicí prášek do pečiva
  • 40 g Cukr moučkový
  • 250 g Mouka pšeničná hladká
  • 50 g Rozinky tmavé
  • 60 g Cukr krystal
  • 5 ks Vejce slepičí
  • 2 ks Cukr vanilka
  • 1 špetka Sůl
  • 2 špetka Skořice mletá
  • 0.4 dl Mléko polotučné
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 753 kcal
  • Sacharidy 93 g
  • Tuky 35 g
  • Sodík 161 mg
  • Bílkoviny 19 g
  • Uhlovodany 39 g
  • Cholesterol 337.7 mg
  • Draslík 312.4 mg
  • Vláknina 3184.7 mg
  • Vitamín A 3184.7 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 29.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V míse rozšleháme vajíčka s mlékem, přisypeme mouku, kypřicí prášek, vanilkový cukr, skořici, rozinky a sůl. Vše důkladně promícháme a vypracujeme těsto, které necháme 30 minut odležet.

  • 2

    Mandle spaříme horkou vodou, oloupeme a najemno je nasekáme.

  • 3

    V pánvi rozehřejeme máslo a na něm smažíme po částech placky z těsta. Ihned po vložení těsta do pánve ho vždy posypeme nasekanými mandlemi a při obracení roztrháme vidličkou. Každou porci na závěr smažení lehce posypeme krystalovým cukrem a necháme ho zkaramelizovat.

  • 4

    Trhanec na talíři posypeme moučkovým cukrem a podáváme.

Komentáře k receptu