Hovězí špalíček s křepelčím vejcem a salátem
Suroviny
- 400 g Hovězí svíčková
 - 6.98 g Máslo čerstvé
 - 15 g Okurky nakládané
 - 5 g Sůl
 - 2 g Pepř černý mletý
 - 80 g Chléb toastový
 - 100 g Salát kadeřavý
 - 60 g Prosciutto sušené
 - 10 g Cibule červená
 - 8 g Petržel kudrnka
 - 5 ml Worcester (worcesterská omáčka)
 - 30 ml Citronová šťáva
 - 5 ml Tabasco
 - 20 ml Olej olivový extra panenský
 - 5 ml Brandy
 - 1 ks Vaječný žloutek slepičí
 - 4 ks Vejce křepelčí
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 341 kcal
 - Sacharidy 16 g
 - Tuky 14 g
 - Sodík 756 mg
 - Bílkoviny 28 g
 - Uhlovodany 16 g
 - Cholesterol 229.5 mg
 - Draslík 534.1 mg
 - Vláknina 6022 mg
 - Vitamín A 6022 mg
 - Vitamín B6 0.7 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 9.7 mg
 - Vitamín E 0.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 5.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Kulatým tvořítkem vykrojíme z toastového chleba čtyři kolečka, která osmahneme v pánvi na kousku másla a necháme vychladnout. Hovězí svíčkovou naškrábeme najemno, vložíme do misky, kyselou okurku nastrouháme, petrželku a červenou cibuli nakrájíme nadrobno.
 - 
                                2
Cibuli, petrželku a okurku přisypeme k masu, zakápneme tabascem, worcesterem, brandy, osolíme, opepříme a důkladně promícháme. Čtyři křepelčí vajíčka usmažíme na másle v pánvi jako sázená vejce. Prosciutto nakrájíme na nudličky, vložíme do misky, přidáme nadrobno natrhaný salát, panenský olej, zakápneme citronovou šťávou, podle chuti osolíme, opepříme a promícháme.
 - 
                                3
Na talířky položíme kolečko osmahnutého chleba, do tvořítka, kterým jsme vykrajovali chléb, napěchujeme masovou směs, vymáčkneme na kolečko chleba a navrch položíme po jednom sázeném vejci. Doplníme salátem a podáváme.