Brokolicový mozeček
Suroviny
- 300 g Brokolice
 - 0.5 kávová lžička Sůl
 - 0.5 kávová lžička Sůl
 - 4 ks Vejce slepičí
 - 3 ks Šalotka
 - 2 špetka Pepř černý mletý
 - 0.5 dl Smetana 33% (šlehačka)
 - 1.5 dl Voda pitná
 - 3 polévková lžíce Máslo čerstvé
 - 1 polévková lžíce Pažitka
 - 1 polévková lžíce Petržel kudrnka
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 352 kcal
 - Sacharidy 28 g
 - Tuky 23 g
 - Sodík 317 mg
 - Bílkoviny 13 g
 - Uhlovodany 27 g
 - Cholesterol 277.1 mg
 - Draslík 754.1 mg
 - Vláknina 4162.5 mg
 - Vitamín A 4162.5 mg
 - Vitamín B6 0.7 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 79.5 mg
 - Vitamín E 1.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 19.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Omytou brokolici rozebereme na malé růžičky. Šalotky očistíme a drobně pokrájíme. V hlubší pánvi si rozehřejeme máslo, na něm zpěníme šalotku, přidáme brokolici, osolíme ji (0,5 lžičky), přilijeme vodu a pod poklicí dusíme doměkka přibližně 10–12 minut.
 - 
                                2
Když je brokolice měkká a voda vyvařená, brokolici vidličkou rozmačkáme téměř na kaši. V misce si vyšleháme vejce se smetanou, ochutíme je solí, pepřem a vlijeme je k brokolici. Mícháme do doby, až se nám vajíčka srazí.
 - 
                                3
Omyjeme a drobně pokrájíme pažitku a petrželku. Brokolicový mozeček rozdělíme na talíře, posypeme bylinkami a podáváme.