Domažlická tvarohová mochura
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 310 kcal
 - Sacharidy 17 g
 - Tuky 81 g
 - Sodík 265 mg
 - Bílkoviny 9 g
 - Uhlovodany 15 g
 - Cholesterol 79.6 mg
 - Draslík 143.4 mg
 - Vláknina 300 mg
 - Vitamín A 300 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0 mg
 - Vitamín E 1.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 205.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
V hrnečku ve vlahém mléce s cukrem rozmícháme kvasnice a necháme vzejít kvásek. Hrozinky promyjeme v sítu pod tekoucí vodou a necháme okapat.
 - 
                                2
Do mísy dáme tvaroh, cukr a směs utřeme. Přidáme vejce, kvásek, Heru, hrozinky a těsto dobře propracujeme. Zakryjeme ho a necháme vykynout.
 - 
                                3
Vykynuté těsto dáme na pomoučený vál, vyválíme z něj šišku o průměru přibližně 7 cm. Nožem ze šišky nakrájíme díly silné asi 2 cm. Pokládáme je na plech vytřený máslem. Každou tvarohovou buchtu potřeme rozpuštěným máslem a necháme 15 minut kynout. Mochuru pečeme v předehřáté troubě na 190 °C dozlatova. Pečeme přibližně 20 minut.
 - 
                                4
Upečenou mochuru necháme vychladnout, před podáváním buchty posypeme moučkovým cukrem smíchaným s vanilkovým cukrem.