Bramborová kaše s kroupami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 294 kcal
 - Sacharidy 23 g
 - Tuky 21 g
 - Sodík 234 mg
 - Bílkoviny 4 g
 - Uhlovodany 13 g
 - Cholesterol 31.3 mg
 - Draslík 360.1 mg
 - Vláknina 7406.5 mg
 - Vitamín A 7406.5 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 11.3 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 107.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Kroupy dobře promyjeme pod tekoucí vodou. Dáme je do rendlíku s 5 dl vody, ochutíme je solí a uvaříme. Vaříme je doměkka přibližně 60-80 minut. Měkké kroupy scedíme z přebytečné vody a necháme je zakryté. Očistíme česnek a cibuli a pokrájíme je nadrobno.
 - 
                                2
Oloupané brambory omyjeme, pokrájíme na kostky, dáme do hrnce, přilijeme 7 dl vody, přidáme sůl a uvaříme je doměkka. Uvařené brambory scedíme a prolisujeme přes síto. V pánvi si rozpálíme máslo, na něm zpěníme cibuli s česnekem. Přidáme kroupy, prolisované brambory, promícháme a ochutíme solí a majoránkou. Přidáme máslo, mléko a kaši vyšleháme. Podáváme ji teplou.