Olivové placky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 502 kcal
 - Sacharidy 72 g
 - Tuky 18 g
 - Sodík 1862 mg
 - Bílkoviny 13 g
 - Uhlovodany 72 g
 - Cholesterol 0.2 mg
 - Draslík 144.9 mg
 - Vláknina 5995 mg
 - Vitamín A 5995 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 6 mg
 - Vitamín E 1.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Černé olivy bez pecek scedíme, červenou cibuli oloupeme, rozkrájíme na plátky a rozebereme na kolečka, lístky tymiánu otrháme. Do mísy vsypeme mouku, sůl, sušené droždí, přilijeme olej, vlažnou vodu a vypracujeme těsto. Přikryjeme ubrouskem, necháme asi hodinu kynout. Důkladně prohněteme, do těsta zapracujeme polovinu oliv, které jsme trochu pokrájeli. Z těsta vytvarujeme čtyři placky, posypeme zbylými olivami, kroužky cibule, mořskou hrubozrnnou solí, tymiánem, zakryjeme utěrkou a necháme ještě půl hodiny kynout. Plech potřeme tukem, na něj vyskládáme placky, vložíme do trouby, pečeme při 190°C asi 25 minut.