Bramborová polévka s masovými knedlíčky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 35 g Strouhanka
  • 500 g Brambory
  • 120 g Cibule
  • 500 g Hovězí maso mleté
  • 20 g Petržel - nať
  • 8 g Sůl
  • 300 g Hrášek
  • 200 g Smetana 33% (šlehačka)
  • 1 g Pepř černý mletý
  • 1.33 g Máslo čerstvé
  • 40 ml Mléko polotučné
  • 600 ml Hovězí vývar základní
  • 1 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 552 kcal
  • Sacharidy 38 g
  • Tuky 26 g
  • Sodík 1353 mg
  • Bílkoviny 42 g
  • Uhlovodany 36 g
  • Cholesterol 195.2 mg
  • Draslík 1343.8 mg
  • Vláknina 15892.5 mg
  • Vitamín A 15892.5 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 56.3 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brambory omyjeme, očistíme kartáčkem na zeleninu, nakrájíme na osminky, vložíme do hrnce, zalijeme vývarem a vaříme zhruba půl hodiny. Cibuli nakrájíme nadrobno, vložíme do misky, přidáme strouhanku, zalijeme mlékem, přisypeme posekanou petrželku, přidáme mleté maso, vejce, sůl, pepř a vypracujeme masové těsto. Vytvarujeme malé knedlíčky, které osmažíme v pánvi na másle ze všech stran. Knedlíčky vsypeme do vývaru k bramborám, přidáme hrášek, smetanu, podle chuti ochutíme pepřem, solí a krátce povaříme.

Komentáře k receptu