Moje koprovka
Suroviny
- 800 g Hovězí žebra
 - 20 g Mouka pšeničná hladká T 650
 - 400 ml Smetana
 - 1 kávová lžička Pepř černý celý
 - 1.5 kávová lžička Sůl
 - 1.5 kávová lžička Ocet
 - 0.5 kávová lžička Nové koření celé
 - 1 ks Bobkový list
 - 1 ks Cibule
 - 1.2 l Voda pitná
 - 5 polévková lžíce Kopr čerstvý
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 804 kcal
 - Sacharidy 12 g
 - Tuky 67 g
 - Sodík 129 mg
 - Bílkoviny 37 g
 - Uhlovodany 5 g
 - Cholesterol 142 mg
 - Draslík 646.5 mg
 - Vláknina 2937.5 mg
 - Vitamín A 2937.5 mg
 - Vitamín B6 0.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 8.8 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 4.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Omyté hovězí maso (nejlépe od žebra) dáme do hrnce s 1-1.2 litrem vody, tak, aby maso bylo zcela ponořené. Přidáme k němu celý černý pepř, celé nové koření, malý bobkový list, očištěnou cibuli i se slupkou. Vodu pomalu přivedeme k varu, pak snížíme teplotu a pomalu, tak aby voda probublávala a pod poklicí vaříme maso 90-120 minut. Přibližně 15 minut před dovařením přidáme sůl.
 - 
                                2
Uvařené maso vyjmeme a vývar scedíme do druhého hrnce. Vývaru by mělo být minimálně 500ml.
 - 
                                3
Omyjeme čerstvý kopr, silnější stonky odstraníme a kopr nakrájíme nadrobno. Ve sklenici rozmixujeme přibližně 100-150ml vychladlého vývaru s hladkou moukou. Vývar znovu přivedeme k varu, zamícháme do něj rozmixovanou mouku a za stálého míchání pomalu vaříme 5 minut. Plotýnku vypneme, do omáčky přimícháme smetanu a hned kopr. Jakmile vše přejde varem, hrnec odstavíme z plotny a dosolíme podle chuti. Ještě podle chuti do omáčky můžeme přimíchat 1-1.5 lžičky octa. Uvařené (libové) hovězí maso pokrájíme na plátky, poklademe je na talíře, přelijeme koprovkou a podáváme.