Domácí francouzské bagety z pekárny
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 296 kcal
 - Sacharidy 61 g
 - Tuky 2 g
 - Sodík 261 mg
 - Bílkoviny 9 g
 - Uhlovodany 1 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 1.6 mg
 - Vláknina 0 mg
 - Vitamín A 0 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Do domácí pekárny dáme na spodek vlažnou vodu. Přidáme mouku promíchanou se solí a nahoru pak cukr a droždí.
 - 
                                2
Zvolíme program těsto a necháme pekárnu pracovat. Po asi hodině a půl vznikne krásné vykynuté těsto.
 - 
                                3
Bagety můžeme připravit i bez domácí pekárny tak, že smícháme všechny suroviny, vypracujeme hladké těsto a pořádně ho propracujeme. Poté ho posypeme moukou, přikryjeme utěrkou a necháme hodinu kynout na teplém místě.
 - 
                                4
Vykynuté těsto propracujeme a vytvoříme z něj čtyři malé nebo dvě velké bagety. Kdo chce, může je podélně naříznout nožem namočeným v oleji.
 - 
                                5
Pečeme 30 minut na 200 °C.
 - 
                                6
Ještě teplé potřeme olejem a po vychladnutí podáváme.