Margotkové řezy s jablky
Suroviny
- 80 g Cukr třtinový
 - 20 g Máslo čerstvé
 - 130 g Mouka pšeničná hladká T 650
 - 150 g Mouka polohrubá
 - 100 ml Mléko plnotučné
 - 200 ml Smetana 33% (šlehačka)
 - 200 ml Zakysaná smetana
 - 100 ml Rum
 - 100 ml Olej rostlinný
 - 1 kávová lžička Skořice mletá
 - 1 kávová lžička Skořice mletá
 - 3 ks Jablka
 - 2 ks Vejce slepičí
 - 1 ks Kypřicí prášek do pečiva
 - 1 ks Cukr skořicový
 - 1 ks Čokoláda Margot
 - 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hrubá
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 790 kcal
 - Sacharidy 81 g
 - Tuky 44 g
 - Sodík 61 mg
 - Bílkoviny 12 g
 - Uhlovodany 60 g
 - Cholesterol 141.4 mg
 - Draslík 429 mg
 - Vláknina 8623.7 mg
 - Vitamín A 8623.7 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 4.9 mg
 - Vitamín E 2.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 108.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Plech s vysokým okrajem vytřeme rozpuštěným máslem a vysypeme moukou. Troubu předehřejeme na 170 °C.
 - 
                                2
Omytá jablka oloupeme, vykrojíme jádřince a jablka nastrouháme najemno. Čokoládu Margot nahrubo nastrouháme.
 - 
                                3
Do mísy vsypeme všechny sypké suroviny, přimícháme rozšlehaná vejce, Margotku, mléko, šlehačku, rum a olej. Vsypeme jablka a těsto pečlivě promícháme.
 - 
                                4
Těsto vlijeme na vymazaný a vysypaný plech. Vložíme do trouby vyhřáté na 170°C a pečeme zhruba 30 - 50 minut.
 - 
                                5
Upečené řezy hned potřeme kysanou smetanou, v níž jsme rozmíchali skořici. Necháme vychladnout a podáváme.