Pikantní kuřecí steak se šunkou, kysaným zelím a s chilli
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 224 kcal
 - Sacharidy 17 g
 - Tuky 6 g
 - Sodík 609 mg
 - Bílkoviny 26 g
 - Uhlovodany 17 g
 - Cholesterol 70.4 mg
 - Draslík 771.2 mg
 - Vláknina 7321.6 mg
 - Vitamín A 7321.6 mg
 - Vitamín B6 1.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 61.2 mg
 - Vitamín E 0.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Omytá kuřecí prsa rozkrojíme podélně na tenčí plátky, osušíme je, osolíme, posypeme mletým pepřem. Cibuli očistíme a drobně pokrájíme. Malou chilli papričku omyjeme, rozkrojíme, ostraníme semínka a pokrájíme ji na tenké nudličky.
 - 
                                2
V teflonové pánvi si rozehřejeme olej, na něm zprudka orestujeme kuřecí prsa, z každé strany dozlatova. Během restování (z každé strany přibližně 3-4 minuty), plátky posypeme červenou paprikou. Poté maso odložíme stranou, na omastek dáme pokrájenou cibuli s chilli a za stálého míchání smažíme téměř dorůžova. K cibulce přidáme kysané zelí, dochutíme ho solí i případně cukrem (podle kyselosti) a pod poklicí zelí dusíme 10-12 minut. k zelí ke konci dušení přimícháme rajskou šťávou. Na zelí poklademe kuřecí prsa, na každý steak položíme plátek šunky a pod poklicí necháme vše prohřát 3-5 minut.
 - 
                                3
Kuřecí steaky s plátkem šunky opatrně dáme na talíře, okolo poklademe kysané zelí a hned teplé servírujeme. Dobrou chuť.