Kuře smažené
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 2868 kcal
 - Sacharidy 246 g
 - Tuky 151 g
 - Sodík 98122 mg
 - Bílkoviny 121 g
 - Uhlovodany 63 g
 - Cholesterol 540.2 mg
 - Draslík 987.1 mg
 - Vláknina 21750 mg
 - Vitamín A 21750 mg
 - Vitamín B6 1.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 6.8 mg
 - Vitamín E 2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 82.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Pro smažení jsou vhodná mladší kuřata. Kuře omyjeme, osušíme, rozčtvrtíme, křídla zaklesneme nazad. Stehýnka nařízneme v kloubu a připevníme je špejlí k zadní čtvrtce. Můžeme jej i z části vykostit. Naporcované kuře osolíme, obalíme v hladké mouce, v rozšlehaných vejcích a ve strouhané housce.
 - 
                                2
Na pánvi rozehřejeme dosti vysokou vrstvu tuku. Porce musí být do poloviny potopené. Jakmile jsou porce po obou stranách osmažené, plamen zmírníme a dosmažujeme po obou stranách zhruba půl hodiny.
 - 
                                3
Hotové porce odkládáme na ubrousek, aby odsál přebytečný tuk. Před podáváním kuře pokapeme máslem.
 - 
                                4
Jako přílohy podáváme brambory, hrášek samotný nebo s mrkví, saláty a kompoty.