Kuře smažené

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1 ks Máslo čerstvé
  • 1 ks Mouka pšeničná hladká T 650
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Sůl
  • 1 ks Tuk
  • 1 ks Strouhanka
  • 1 ks Kuře
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 2868 kcal
  • Sacharidy 246 g
  • Tuky 151 g
  • Sodík 98122 mg
  • Bílkoviny 121 g
  • Uhlovodany 63 g
  • Cholesterol 540.2 mg
  • Draslík 987.1 mg
  • Vláknina 21750 mg
  • Vitamín A 21750 mg
  • Vitamín B6 1.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.8 mg
  • Vitamín E 2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 82.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Pro smažení jsou vhodná mladší kuřata. Kuře omyjeme, osušíme, rozčtvrtíme, křídla zaklesneme nazad. Stehýnka nařízneme v kloubu a připevníme je špejlí k zadní čtvrtce. Můžeme jej i z části vykostit. Naporcované kuře osolíme, obalíme v hladké mouce, v rozšlehaných vejcích a ve strouhané housce.

  • 2

    Na pánvi rozehřejeme dosti vysokou vrstvu tuku. Porce musí být do poloviny potopené. Jakmile jsou porce po obou stranách osmažené, plamen zmírníme a dosmažujeme po obou stranách zhruba půl hodiny.

  • 3

    Hotové porce odkládáme na ubrousek, aby odsál přebytečný tuk. Před podáváním kuře pokapeme máslem.

  • 4

    Jako přílohy podáváme brambory, hrášek samotný nebo s mrkví, saláty a kompoty.

Komentáře k receptu