Kuře smažené
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 2868 kcal
- Sacharidy 246 g
- Tuky 151 g
- Sodík 98122 mg
- Bílkoviny 121 g
- Uhlovodany 63 g
- Cholesterol 540.2 mg
- Draslík 987.1 mg
- Vláknina 21750 mg
- Vitamín A 21750 mg
- Vitamín B6 1.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 6.8 mg
- Vitamín E 2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 82.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Pro smažení jsou vhodná mladší kuřata. Kuře omyjeme, osušíme, rozčtvrtíme, křídla zaklesneme nazad. Stehýnka nařízneme v kloubu a připevníme je špejlí k zadní čtvrtce. Můžeme jej i z části vykostit. Naporcované kuře osolíme, obalíme v hladké mouce, v rozšlehaných vejcích a ve strouhané housce.
-
2
Na pánvi rozehřejeme dosti vysokou vrstvu tuku. Porce musí být do poloviny potopené. Jakmile jsou porce po obou stranách osmažené, plamen zmírníme a dosmažujeme po obou stranách zhruba půl hodiny.
-
3
Hotové porce odkládáme na ubrousek, aby odsál přebytečný tuk. Před podáváním kuře pokapeme máslem.
-
4
Jako přílohy podáváme brambory, hrášek samotný nebo s mrkví, saláty a kompoty.