Vařený hrách se slaninou a škvarky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 2743 kcal
 - Sacharidy 249 g
 - Tuky 116 g
 - Sodík 1079 mg
 - Bílkoviny 173 g
 - Uhlovodany 1 g
 - Cholesterol 116.5 mg
 - Draslík 215.5 mg
 - Vláknina 38400 mg
 - Vitamín A 38400 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 21.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Hrách přebereme, propláchneme a necháme máčet ve studené vodě.
 - 
                                2
Uvaříme doměkka, scedíme a při podávání mastíme rozškvařenou slaninou nebo rozpuštěným sádlem se škvarky.