Lečo s vejci zimní (minutka)

Hodnocení 1x 1x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 900 g Lečo sterilované
  • 120 g Tuk
  • 10 g Sůl
  • 1 g Pepř černý mletý
  • 600 g Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 223 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 18 g
  • Sodík 689 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 265.2 mg
  • Draslík 293.2 mg
  • Vláknina 53 mg
  • Vitamín A 53 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Sterilované lečo scedíme, prohřejeme na tuku, mírně osolíme a opepříme.

  • 2

    Vejce rozmícháme a vlijeme do horké zeleniny. Zvolna mícháme, až se vejce srazí a pokrm zhoustne.

  • 3

    Ihned podáváme.

Komentáře k receptu