Smetanová zelenina s kořením

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Zakysaná smetana
  • 800 g Zeleninová směs jarní - mražená
  • 750 ml Vývar zeleninový
  • 100 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Muškátový oříšek
  • 4 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 477 kcal
  • Sacharidy 38 g
  • Tuky 32 g
  • Sodík 1100 mg
  • Bílkoviny 13 g
  • Uhlovodany 18 g
  • Cholesterol 56.7 mg
  • Draslík 341.3 mg
  • Vláknina 24127.4 mg
  • Vitamín A 24127.4 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 13.4 mg
  • Vitamín E 1.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 50.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupanou, jemně nakrájenou cibuli necháme zesklovatět na 2 lžícíh másla a poprášíme moukou. Zalijeme vývarem a za stálého míchání necháme přejít varem. Osolíme, opepříme a vmícháme oba druhy smetany.

  • 2

    Zeleninovou směs necháme zvolna rozmrazit na 2 lžících másla na mírném ohni. Podusíme asi 15 minut a zeleninu vmícháme do smetanové omáčky. Podle chuti přisolíme, opepříme a okořeníme muškátovým oříškem.

Komentáře k receptu