Smažené kotrče s česnekem

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 450 g Kotrč kadeřavý
  • 4 krajíc Chléb konzumní
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 2 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 2 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 258 kcal
  • Sacharidy 34 g
  • Tuky 8 g
  • Sodík 159 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 184 mg
  • Draslík 104.8 mg
  • Vláknina 1018 mg
  • Vitamín A 1018 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.6 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kotrče omyjeme, nakrájíme na kousky, vsypeme do mísy a osolíme. Po 5 minutách přisypeme hladkou mouku a znovu promícháme.

  • 2

    Ve velké pánvi na oleji zpěníme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme česnek rozetřený se solí, rozložíme vrstvu hub a smažíme dozlatova.

  • 3

    K měkkým houbám přilijeme rozšlehaná vejce a usmažíme omeletu. Nakrájíme na porce a podáváme na krajících chleba nebo na topinkách.

Komentáře k receptu