Jablečňáky s perníkem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 652 kcal
- Sacharidy 137 g
- Tuky 7 g
- Sodík 431 mg
- Bílkoviny 16 g
- Uhlovodany 60 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 321.1 mg
- Vláknina 11400 mg
- Vitamín A 11400 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 13.8 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omytá a oloupaná jablka najemno nastrouháme a zahustíme hrubou moukou. Dobře promícháme.
-
2
Ze vzniklé lepivé směsi tvarujeme knedlíčky o velikosti pingpongového míčku.
-
3
Knedlíčky vkládáme do hrnce s vroucí osolenou vodou a vaříme je, dokud nevyplavou na povrch.
-
4
Hotové knedlíčky přelijeme bílým jogurtem a posypeme nastrouhaným perníkem.
-
5
Ihned podáváme.