Povidloně

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Máslo čerstvé
  • 200 g Povidla švestková
  • 500 g Tvaroh tučný
  • 100 g Poleva čokoládová bílá
  • 100 g Tuk ztužený
  • 50 g Tuk ztužený
  • 230 g Mouka pšeničná hrubá
  • 200 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 0.5 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
  • 5 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Cukr vanilka
  • 1 špetka Sůl
  • 0.5 l Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Cukr moučkový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1407 kcal
  • Sacharidy 104 g
  • Tuky 97 g
  • Sodík 192 mg
  • Bílkoviny 34 g
  • Uhlovodany 26 g
  • Cholesterol 432.9 mg
  • Draslík 210 mg
  • Vláknina 11 mg
  • Vitamín A 11 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 7.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 391 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Plechy vyložíme pečicím papírem, troubu předehřejeme na 190 °C.

  • 2

    Vodu svaříme s tukem a solí, poté přimícháváme mouku, až vznikne hustá kaše. Necháme zchladnout a po jednom zamícháme vejce a kypřicí prášek.

  • 3

    Těsto rozdělíme na dvě části a natřeme v tenkých vrstvách na plechy a pečeme v předehřáté troubě zhruba 10 minut. Troubu během pečení neotvíráme!

  • 4

    Upečené pláty necháme vychladit a v mezičase připravíme krém. Ušleháme tvaroh se smetanou, vanilkou, cukrem a rozpuštěným máslem a ztuženým tukem.

  • 5

    Placku potřeme rozšlehanými povidly, na ně natřeme krém a přikryjeme druhou plackou. Povrch potřeme rozpuštěnou čokoládovou polevou.

Komentáře k receptu