Bramborové preclíky sypané mákem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Brambory
  • 200 g Mouka polohrubá
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 2 špetka Sůl
  • 3 špetka Pepř černý mletý
  • 2 špetka Kypřicí prášek do pečiva
  • 4 dl Voda pitná
  • 4 polévková lžíce Mák - semena
  • 2 polévková lžíce Mléko polotučné
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 282 kcal
  • Sacharidy 46 g
  • Tuky 2 g
  • Sodík 149 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 46 g
  • Cholesterol 61.7 mg
  • Draslík 376 mg
  • Vláknina 10615.8 mg
  • Vitamín A 10615.8 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.8 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vejce si rozklepneme a oddělíme žloutek od bílku. Brambory omyjeme, dáme do vody a uvaříme doměkka. Uvařené scedíme, oloupeme a horké jemně nastrouháme do mísy. Přidáme k nim téměř všechnu polohrubou mouku, žloutek, sůl, pepř, prášek do pečiva a mléko. Těsto dobře promícháme, dáme ho na zbytkem mouky pomoučený vál a dobře ho propracujeme. Z těsta vyválíme váleček o průměru asi 7 cm. Z něj nakrájíme stejné dílky, silné asi 4 cm. Z každého dílku vyválíme tenký váleček, který stočíme do tvaru preclíku.

  • 2

    Preclíky poklademe na plech vyložený pečícím papírem. Potřeme je rozšlehaným bílkem, posypeme nahusto mákem. Pečeme v předehřáté troubě do zlatohněda při 180°C přibližně 20 minut.

Komentáře k receptu