Kuličky z tvarohového těsta s borůvkovou omáčkou

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Mouka pšeničná hrubá
  • 25 g Perník
  • 300 g Tvaroh měkký
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 0.5 l Borůvky
  • 1 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Cukr krystal
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 327 kcal
  • Sacharidy 58 g
  • Tuky 3 g
  • Sodík 90 mg
  • Bílkoviny 20 g
  • Uhlovodany 22 g
  • Cholesterol 61.3 mg
  • Draslík 115.8 mg
  • Vláknina 7800 mg
  • Vitamín A 7800 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 12.1 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Borůvky pečlivě přebereme, v cedníku je důkladně propláchneme studenou vodou a necháme okapat. Okapané v hrnci krátce povaříme v troše vody, omáčku zahustíme nastrouhaným perníkem a podle chuti osladíme cukrem.

  • 2

    V míse smícháme tvaroh a mouku, přidáme vajíčko, mírně osolíme a vypracujeme těsto. Z těsta tvoříme malé kuličky, které vaříme 5 minut v osolené vodě. Uvařené vyjmeme a necháme krátce v sítu okapat.

  • 3

    Tvarohové kuličky podáváme přelité borůvkovou omáčkou.

Komentáře k receptu