Mandlové cukroví s šípkovou marmeládou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 441 kcal
 - Sacharidy 81 g
 - Tuky 12 g
 - Sodík 4 mg
 - Bílkoviny 5 g
 - Uhlovodany 81 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 180.1 mg
 - Vláknina 6818.6 mg
 - Vitamín A 6818.6 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 1.4 mg
 - Vitamín E 6.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Do mísy si nasypeme moučkový cukr, nastrouhané mandle, citronovou šťávu, citronovou kůru, mletou skořici a 2 lžíce šípkové marmelády. Směs dobře pomícháme a vyklopíme ji na vál, který jsme si posypali krystalovým cukrem (2-3 lžíce).
 - 
                                2
Rukama vypracujeme tužší těsto, které vyválíme na tenčí placku 3-5 mm silnou. Tvořítky vykrajujeme různé tvary nebo rádýlkem vykrojíme proužky těsta. Vykrojené cukroví a proužky těsta posypeme krystalovým cukrem smíchaným s vanilkovým cukrem (asi 4 lžíce). Proužky těsta svineme do trubiček nebo kornoutků. Podle chuti můžeme zdobit čokoládovou nebo citronovou polevou.
 - 
                                3
Toto cukroví NEPEČEME! Jen ho položíme na pečicí papír a volně ho SUŠÍME.