Hoferova topinka s vejci
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 571 kcal
 - Sacharidy 65 g
 - Tuky 23 g
 - Sodík 401 mg
 - Bílkoviny 27 g
 - Uhlovodany 14 g
 - Cholesterol 321.7 mg
 - Draslík 449.8 mg
 - Vláknina 5622.5 mg
 - Vitamín A 5622.5 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 18.8 mg
 - Vitamín E 1.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 17.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Plátky chleba opečeme v topinkovači dozlatova a potřeme je z obou stran oloupaným česnekem a máslem (20 g).
 - 
                                2
Jarní zelenou cibulku očistíme, omyjeme a pokrájíme na kolečka.
 - 
                                3
Omytá rajčata pokrájíme na plátky. Tvrdý sýr nastrouháme a dáme do misky.
 - 
                                4
V pánvi si na másle zpěníme jarní cibulku dorůžova, přimícháme vajíčka, osolíme a opepříme podle chuti a směsí obložíme topinky. Dáme na ně nastrouhaný sýr, kolečka rajčat, které opepříme bílým pepřem. Topinky dáme na plech do předehřáté trouby zapéct. Pečeme pří 200 °C přibližně 5-7 minut, jen do doby, až se nám sýr roztaví. Ihned podáváme.