Sladký jáhlový hubovec
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 880 kcal
 - Sacharidy 103 g
 - Tuky 37 g
 - Sodík 105 mg
 - Bílkoviny 37 g
 - Uhlovodany 79 g
 - Cholesterol 186.4 mg
 - Draslík 1513.2 mg
 - Vláknina 21506.8 mg
 - Vitamín A 21506.8 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 1.9 mg
 - Vitamín E 0.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1289.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Sušené houby promyjeme a namočíme do studené vody přibližně na 20 minut. Pak je scedíme a pokrájíme na menší kousky. Hrozinky a sušené švestky bez pecek promyjeme v sítu, necháme odkapat. Rohlíky nakrájíme na kostičky.
 - 
                                2
Jáhly promyjeme v sítu pod horkou tekoucí vodou, dáme do hrnce, zalijeme mlékem (7 dl), přidáme máslo (50 g), špetku soli, pomalu vaříme přibližně 20-30 minut doměkka.
 - 
                                3
Do uvařených jáhel zamícháme hrozinky, pokrájené švestky, houby, pokrájené vlašské ořechy, pokrájené rohlíky a moučkový cukr (2 lžíce). Směs dobře promícháme a dáme do máslem vymazané zapékací misky, zalijeme mlékem (3 dl) s rozšlehanými vejci, dáme do předem vyhřáté trouby upéct. Pečeme při 220 °C přibližně 15-20 minut dozlatova.
 - 
                                4
Jáhlový houbanec posypeme moučkovým cukrem (1 lžíce) a podáváme.