Pečení dráčci
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1070 kcal
 - Sacharidy 19 g
 - Tuky 100 g
 - Sodík 311 mg
 - Bílkoviny 20 g
 - Uhlovodany 12 g
 - Cholesterol 135 mg
 - Draslík 461.3 mg
 - Vláknina 14239.8 mg
 - Vitamín A 14239.8 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 4.7 mg
 - Vitamín E 0.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 6.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Omyjeme a osušíme prorostlý bůček bez kosti a pokrájíme jej na špalíčky. Maso osolíme, posypeme kmínem, roztlučeným pepřem 4 barev, zlehka posypeme mletou paprikou a dáme do pekáčku.
 - 
                                2
Oloupanou cibuli s česnekem pokrájíme nadrobno a maso v pekáčku posypeme. Podlijeme vodou, černým pivem a dáme do předem vyhřáté trouby péct. Pečeme při 220°C přibližně 45-55 minut dozlatohněda. Během pečení maso obracíme a často podléváme výpekem a vodou.
 - 
                                3
Když je maso upečené, šťávu vydusíme téměř do tuku, zaprášíme ji moukou, promícháme a osmažíme. Přilijeme k ní další vodu (1 dl) s pivem (0.5 dl), chvilku provaříme a pak šťávu přecedíme.
 - 
                                4
Přílohy podáváme k dráčkům podle chuti.