Kuřecí maso na rozmarýnu
Suroviny
- 150 g Celer bulvový
 - 150 g Cibule
 - 350 g Kuřecí prsa
 - 100 g Pastinák
 - 150 g Houby čerstvé
 - 350 g Kuřecí stehna
 - 200 g Klobása vepřová
 - 2 kávová lžička Sůl
 - 1 kávová lžička Pepř bílý
 - 1 ks Mrkev kořen
 - 0.5 dl Smetana 33% (šlehačka)
 - 5 dl Vývar drůbeží
 - 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
 - 3 polévková lžíce Olej slunečnicový
 - 1 polévková lžíce Rozmarýn čerstvý
 - 1 polévková lžíce Maizena - kukuřičný škrob
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 841 kcal
 - Sacharidy 18 g
 - Tuky 137 g
 - Sodík 1364 mg
 - Bílkoviny 47 g
 - Uhlovodany 11 g
 - Cholesterol 191.4 mg
 - Draslík 992.7 mg
 - Vláknina 9845.5 mg
 - Vitamín A 9845.5 mg
 - Vitamín B6 1.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 5.6 mg
 - Vitamín E 2.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 15.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Čerstvý rozmarýn omyjeme a posekáme najemno. Kuřecí stehna a prsa omyjeme, rozkrájíme, osušíme, potom je osolíme, opepříme bílým pepřem a posypeme rozmarýnem.
 - 
                                2
Očistíme a omyjeme houby, mrkev, celer a pastinák, zeleninu pokrájíme i houby pokrájíme na tenké plátky. Oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno. Klobásu pokrájíme na kolečka.
 - 
                                3
V hrnci na rozpáleném oleji kuřecí maso zprudka orestujeme dozlatova, maso vyjmeme, k oleji přidáme máslo a když se rozpustí, přidáme cibuli se zeleninou, promícháme, chvíli (5 minut) zeleninu smažíme, přimícháme houby, klobásu, opět promícháme a vše smažíme ještě 5 minut. Maso znovu přiložíme k zelenině, podlijeme kuřecím vývarem a pod pokličkou při mírné teplotě dusíme doměkka cca 45 minut.
 - 
                                4
Když je maso měkké, do 0,5 dl smetany rozmícháme maizenu a přimícháme do omáčky. Povaříme 2 minuty, dosolíme podle chuti a podáváme.