Bramborovo-zelné knedlíky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 335 kcal
 - Sacharidy 28 g
 - Tuky 20 g
 - Sodík 628 mg
 - Bílkoviny 12 g
 - Uhlovodany 16 g
 - Cholesterol 124.4 mg
 - Draslík 544.9 mg
 - Vláknina 7855.2 mg
 - Vitamín A 7855.2 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 14.4 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 24.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Uvařené brambory ve slupce oloupeme, jemně nastrouháme. Brambory jsme uvařili den předem v 1.5 litru vody se lžičkou soli.
 - 
                                2
Slaninu pokrájíme na kostičky, v pánvi ji vysmažíme dozlatova, dáme do mísy. Rohlíky pokrájíme na kostičky, přidáme ke slanině. Ještě přidáme vymačkané a nadrobno pokrájené kysané zelí, rozšlehané vejce ve smetaně a nastrouhané brambory.
 - 
                                3
Bramborovo-zelnou směs dobře zpracujeme, pomocí dlaní vytvoříme větší kulaté knedlíky.
 - 
                                4
Do hrnce si dáme vařit vodu se solí (2 l voda + 2 lžičky sůl) a knedlíky pomalu vaříme 15 až 20 minut podle velikosti.
 - 
                                5
Podáváme s cibulkou, kterou jsme si usmažili na sádle.