Palačinky vitaminové
Suroviny
- 400 g Mouka pšeničná hladká T 650
 - 13 g Kypřicí prášek do pečiva
 - 300 g Špenát listový čerstvý
 - 300 g Jablka
 - 200 g Ořechy vlašské
 - 300 g Kedlubna
 - 0.5 kávová lžička Sůl
 - 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 2 ks Vejce slepičí
 - 1 ks Citrony
 - 1 špetka Sůl
 - 5 dl Mléko plnotučné
 - 1 dl Ořechový olej
 - 0.04 dl Olej slunečnicový
 - 1 dl Pomerančová šťáva
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1131 kcal
 - Sacharidy 111 g
 - Tuky 68 g
 - Sodík 311 mg
 - Bílkoviny 30 g
 - Uhlovodany 32 g
 - Cholesterol 135.2 mg
 - Draslík 1317.5 mg
 - Vláknina 24509.2 mg
 - Vitamín A 24509.2 mg
 - Vitamín B6 0.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 72.7 mg
 - Vitamín E 2.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 781.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Těsto: Mouku prosejeme do misky, přisypeme kypřící prášek, sůl, celé vejce, dvě lžíce oleje, nakonec vlijeme mléko a vše vyšleháme na hladké těsto. Misku s těstem přikryjeme a na 15 minut odložíme těsto odpočinout.
 - 
                                2
Náplň: Mladé špenátové listy umyjeme, dáme je do mísy, přidáme oloupanou, na tenké plátky nakrájenou kedlubnu, nakrájená a oloupaná jablka, nasekané ořechy, přilijeme olej, podle chuti osolíme, opepříme, vše pokapeme vymačkanou šťávou z citrónu, přidáme jemně nastrouhanou citrónovou kůru, pomerančovou šťávu, zamícháme a odložíme do ledničky.
 - 
                                3
Pánev mírně potřeme olejem, rozpálíme, naběračkou nalijeme na pánev těsto, rozlijeme po celé ploše pánve a na středně silném oleji opékáme jednu stranu, potom otočíme a palačinku opečeme z druhé strany. V postupu pečení pokračujeme do spotřebování těsta a palačinky až do jejich podávání udržujeme teplé.
 - 
                                4
Hotové palačinky rozdělíme na talíře, na půlku každé palačinky položíme připravenou náplň, přeložíme druhou půlkou a můžeme servírovat.