Polévka se smetanou a podmáslím

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Brambory vařené
  • 20 g Sůl
  • 4 g Pepř černý mletý
  • 15 g Pažitka
  • 10 g Kmín drcený
  • 750 ml Voda pitná
  • 250 ml Smetana zakysaná 14%
  • 250 ml Podmáslí kysané 1%
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 177 kcal
  • Sacharidy 17 g
  • Tuky 10 g
  • Sodík 2071 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 12 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 232.8 mg
  • Vláknina 3242.5 mg
  • Vitamín A 3242.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.1 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do hrnce nalijeme vodu, přivedeme k varu, osolíme, okmínujeme, krátce povaříme, přilijeme podmáslí a smetanu. Odstavíme a již nevaříme. Podle chuti osolíme a opepříme.

  • 2

    Do talířů vložíme nahrubo nakrájené vařené brambory, rozmačkáme je vidličkou a zalijeme polévkou. Polévku v talířích posypeme posekanou pažitkou.

Komentáře k receptu