Květák jako mozeček

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Květák
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 7 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 l Voda pitná
  • 0.41 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 199 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 596 mg
  • Bílkoviny 16 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 429.3 mg
  • Draslík 622 mg
  • Vláknina 6889.8 mg
  • Vitamín A 6889.8 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 74.2 mg
  • Vitamín E 1.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do hrnce nalijeme vodu, osolíme lžičkou soli a v ní uvaříme květák, který dáme vychladnout.

  • 2

    Na pánvi v rozehřátém oleji dozlatova zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme rozporcovaný květák, trochu osmažíme. V misce rozkvedláme vejce, které vylijeme na pánev, osolíme, opepříme a za stálého míchání smažíme až do ztuhnutí vajíček. Ale pozor, vejce nemůžou být moc tuhá.

Komentáře k receptu