Králík od tchyně

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 150 g Slanina vepřová
  • 15 g Bobkový list
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 2 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 1 ks Cibule
  • 8 stroužek Česnek
  • 3 l Vývar z hovězích kostí
  • 0.09 dl Olej slunečnicový
  • 1 kg Králičí maso
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 580 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 37 g
  • Sodík 2288 mg
  • Bílkoviny 55 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 137 mg
  • Draslík 2676.3 mg
  • Vláknina 2499.3 mg
  • Vitamín A 2499.3 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.7 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V hrnci na rozpáleném oleji osmahneme nakrájenou cibuli. Králíka očistíme, omyjeme, naporcujeme, prošpikujeme slaninou, potřeme solí a prolisovaným česnekem, opepříme, přidáme ho k osmažené cibuli a spolu ještě smažíme. Posypeme sladkou paprikou, zamícháme, zalijeme vývarem, vložíme bobkový list a králíka v troubě pečeme 40 minut. Měkké maso vybereme z hrnce, šťávu přecedíme a poléváme jí králíka.

Komentáře k receptu