Šumavské krůtí karbanátky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 80 g Cibule
  • 500 g Krůtí maso
  • 60 g Máslo čerstvé
  • 90 g Šunka dušená
  • 5 g Sůl
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 0.13 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 393 kcal
  • Sacharidy 3 g
  • Tuky 24 g
  • Sodík 650 mg
  • Bílkoviny 39 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 349.6 mg
  • Draslík 490.9 mg
  • Vláknina 1161.5 mg
  • Vitamín A 1161.5 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.3 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 19.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Krůtí maso nameleme na masovém strojku. Na pánvi zpěníme na polovině másla nakrájenou cibuli. Necháme ji vychladnout.

  • 2

    Cibuli dáme do mísy, přidáme krůtí maso, nadrobno nakrájenou šunku, sekanou petržel, sůl, pepř a smícháme dohromady. Z hmoty vytvarujeme 4 karbanátky. Přikryjeme je a necháme 30 minut chladit.

  • 3

    Rozehřejeme olej s druhou polovinou másla. Když začne máslo pěnit, vložíme do něj karbanátky a zprudka je 2-3 minuty z každé strany dozlatova osmažíme.

  • 4

    Odstavíme na mírnější oheň a asi 10 minut dosmažíme, jednou obrátíme, aby nezůstaly uvnitř syrové.

  • 5

    Z pánve je vyndáme a necháme osušit na papírových ubrouscích.

  • 6

    Na pánev rozklepneme vejce a středně prudce je smažíme, až jsou bílky pevné a žloutky ještě měkké. Karbanátky rozdělíme na talíře, na ně položíme vejce a servírujeme.

Komentáře k receptu