Palačinky s tuňákem
Suroviny
- 400 g Mouka polohrubá
- 13 g Kypřicí prášek do pečiva
- 100 g Ořechy lískové
- 40 g Máslo čerstvé
- 400 g Tuňák v oleji
- 300 g Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný
- 1 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
- 2 ks Vejce slepičí
- 1 ks Cibule
- 1 špetka Sůl
- 5 dl Mléko plnotučné
- 1 dl Olej slunečnicový
- 2 dl Pomerančová šťáva
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 1188 kcal
- Sacharidy 100 g
- Tuky 66 g
- Sodík 536 mg
- Bílkoviny 55 g
- Uhlovodany 94 g
- Cholesterol 165.2 mg
- Draslík 1063.2 mg
- Vláknina 18459.2 mg
- Vitamín A 18459.2 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 35.8 mg
- Vitamín E 14.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 790.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Těsto: Polohrubou mouku prosijeme do misky, přidáme kypřící prášek, sůl, vejce, 2 lžíce oleje a vlijeme mléko. Poté směs vyšleháme do hladké hmoty, do které přisypeme mleté ořechy, zamícháme, těsto přikryjeme a na 15 minut odložíme odpočinout. 
- 
                                2Pánev mírně potřeme olejem, dobře zahřejeme, na celé dno pánve nalijeme těsto, které na středně silném ohni opékáme z jedné strany, potom obrátíme a palačinku dopečeme z druhé strany. V pečení pokračujeme až do spotřebování těsta a palačinky udržujeme do jejích použití teplé. 
- 
                                3Náplň: Máslo dáme do malé skleněné misky a v mikrovlnné troubě roztopíme. Konzervu s tuňákem otevřeme, maso vysypeme do vhodné nádoby, přidáme na malé kousky nakrájenou cibuli, scezený hrášek, polijeme pomerančovou šťávou, přilijeme teplé máslo, všechny suroviny zamícháme, ochutnáme a podle vlastní chutě přidáme sůl a pepř. 
- 
                                4Hotové palačinky naplníme připravenou tuňákovou náplní, zavineme a naskládáme je do olejem vymazané zapékací mísy. Palačinky potřeme olejem a vložíme do nahřáté trouby, kde je zapékáme přibližně 15 minut. 
- 
                                5Zapečené palačinky ihned porcujeme na talíře a podáváme. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        