Jáhlové šišky s mákem
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 817 kcal
- Sacharidy 95 g
- Tuky 44 g
- Sodík 324 mg
- Bílkoviny 15 g
- Uhlovodany 95 g
- Cholesterol 48 mg
- Draslík 287.8 mg
- Vláknina 20400 mg
- Vitamín A 20400 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 47.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Jáhly v sítu promyjeme 2x vařící vodou (1 litr), pak je dáme do hrnce s 5 dl vody a 1/2 lžičkou soli. Vaříme je 30 minut a vyklopíme je do mísy. Vychladlé smícháme s moukou na polotuhé až tuhé těsto. 
- 
                                2Na vále posypaném moukou si těsto dobře zpracujeme a vyválíme na tenké válečky, asi 1,5 cm silné a 4–5 cm dlouhé. 
- 
                                3V misce smícháme pomletý mák s práškovým cukrem a vanilkovým cukrem. 
- 
                                4V hrnci přivedeme k varu 2 litry vody s 1 lžičkou soli. 
- 
                                5Když se voda začne vařit, šišky do ní naházíme, promícháme a jakmile vyplavou napovrch, tak je hned vybíráme děrovanou naběračkou, dáváme je na talíře, posypeme připraveným mákem, polijeme rozpuštěným máslem a ihned teplé podáváme. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        