Suchar jemný
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 364 kcal
- Sacharidy 55 g
- Tuky 11 g
- Sodík 184 mg
- Bílkoviny 11 g
- Uhlovodany 34 g
- Cholesterol 250.2 mg
- Draslík 85.3 mg
- Vláknina 300 mg
- Vitamín A 300 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Do mísy rozklepneme vejce, oddělíme žloutky od bílků, z bílků vyšleháme tuhý sníh. Ke žloutkům přidáme špetku soli, cukr a mouku, vše spolu promícháme a vypracujeme těsto, do kterého nakonec zapracujeme sníh z bílků. 
- 
                                2Formu vymažeme sádlem a vysypeme jemnou strouhankou. Vložíme do ní těsto a dáme péct. Pečeme při střední teplotě dozlatova. Suchar vyndáme, necháme vychladnout a nakrájíme na krajíčky, ty vyskládáme na suchý plech, vložíme do trouby a při otevřených dvířkách sušíme. Můžeme také usušit v sušičce na ovoce. 
- 
                                3Suchary nesmí navlhnout, jinak nebudou křupavé. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        